Nezměrná nabídka zdrojů dodávek domácích potřeb a zboží moderního životního stylu
HKTDC Hongkongský veletrh domácích potřeb je událost, kterou byste si neměli nechat ujít. Jde o největší přehlídku svého druhu v Asii. V roce 2010 se na ní představí 2200 významných vystavovatelů z 37 zemí a regionů. Akce se koná ve snadno dostupném Hongkongském kongresovém a výstavním centru přímo ve středu města. Je to první ze dvou na sebe navazujících mimořádných příležitostí k nalezení nových dodavatelů. Koná se v návaznosti s Hongkongským mezinárodním veletrhem dárkových a reklamních předmětů HKTDC Hong Kong Gifts & Premium Fairnejvětší akcí svého druhu na světě - pořádanou na stejném místě ve dnech 27.-30. dubna.

Orientální laskomina – výběr zemí ze ASEAN
Atraktivním přírůstkem k letošnímu veletrhu se stal Výběr ze zemí ASEAN neboli ASEAN Select. Tato zvláštní sekce v hlavním sále zahrnuje skupinu pavilonů ze Sdružení zemí jihovýchodní Asie. V nich bude předveden krásný, unikátní design domácích potřeb těchto zemí.

Z nabídky až přechází zrak
Průmysl domácích potřeb nabízí bohatý sortiment zboží, proto je akce organizována tak, aby usnadnila nacházení nejvhodnějších dodavatelů, a to jejich rozdělením do tématických zón podle hlavních kategorií.

Síň elegance
Tato atraktivně umístěná zóna soustřeďuje špičkové designérské značkové kolekce. Elegantní prostředí nejenže dává vyniknout kvalitě výrobků a prestiži vystavovatele, ale poskytuje i dokonalý prostor pro vedení seriózních obchodních jednání.

Svět krásného stolování
Tato zóna se zaměřila na ohromný sortiment barových doplňků, kuchyňského nádobí a prostírání, ať již klasických či nejmodernějších, reprezentativních i běžných. Díky kvalitním vystavovatelům se v tomto tržním sektoru zvýší zájemcům chuť do obchodování.



Domácí akcenty
Zde se pozornost soustředí na předměty, jež mají dodat bytu osobitost a individualitu, např. na umělé rostliny a květy, na rukodělné výrobky z celého světa a na rozmanité dekorace.

Život v domě
Péče o zdraví nutí trh orientovat se na čistící prostředky, v této zóně se však najde i mnoho jiného, například nástroje a nářadí pro kutily, či malé elektrické přístroje pro úpravu prostředí v domě.

Život venku
Touha po ekologičtějším životě vede ke zvýšení zájmu o život v přírodě. V této sekci vystavujeme široký sortiment funkčního i dekorativního zboží určeného do zahrad, na balkony či terasy.





Partnerství mezi zeměmi
Poprvé na veletrhu představíme „partnerskou zemi“, jíž bude v ročníku 2010 jmenováno Turecko. Více než třicet tureckých vystavovatelů nabídne širokou škálu výrobků ze země, která má dlouholetou tradici v produkci domácích potřeb. Mezi vystavovateli nebudou chybět specialisté na plastové a ocelové výrobky pro dům a kuchyni. Účast je organizována istanbulskou asociací „Mineral and Metals Exporters' Association“.

Svět chovatelských potřeb
Tento speciální obor v hale 1A se zaměřuje na pestrou nabídku zboží a služeb pro domácí mazlíčky, akvarijní a veterinární výrobky, na vybavení a balící prostředky do obchodů sloužících rostoucímu počtu domácích zvířat.





Vyhledejte informace o veletrzích a dodavatelích z Hongkongu pomocí Vašeho mobilního telefonu
Info stránka přes Váš mobilní telefon
S HKTDC informační stránkou pro mobilní telefony se teď můžete kdykoli a odkudkoli registrovat na veletrhy a získat vstup zdarma. Snadno získáte informace ohledně veletrhů HKTDC včetně programu doprovodných akcí, seznamu vystavovatelů a praktických rad ohledně orientace v Hongkongu.

Stáhněte si aplikace o veletrzích HKTDC
na následujících internetových adresách:

Info stránka pro mobilní telefony
Informace o 30 veletrzích HKTDC jsou nyní k dispozici na Informační stránce HKTDC pro mobilní telefony - hktdc.com/wap/en. Můžete se zde zaregistrovat a zdarma obdržíte vstupenku na veletrh.


Bytové textilie - nová souběžná akce
Přehlídka, která má v roce 2010 premiéru, nabídne šanci pro mezioborové
vyhledávání nových dodavatelů. Mezinárodní veletrh bytových textilií a dekorací HKTDC Hong Kong International Home Textiles Fair představí vystavovatele domácích a užitkových textilií, ložního prádla, ručníků a osušek, koberců a podlahových krytin, dekorací, ubrusů či závěsů.


Podpora obchodu se zeměmi ASEAN
Záměr vytvořit oblast volného obchodu Číny a zemí společenství ASEAN poprvé vyhlásil premiér Ču Žung-ťi na čtvrté konferenci 10+1 Číny a zemí ASEAN. Tento plán otevírá nové perspektivy pro obchody podnikající po celé oblasti Číny a ASEAN.

Čína a země ASEAN od července 2005 připravovaly vznik bezcelní zóny. Od 1. ledna 2010 Čína společně se šesti členskými státy sdružení ASEAN – Brunejí, Filipínami, Indonésií, Malajsií, Singapurem a Thajskem - zavedly nulovou celní sazbu na většinu běžných produktů. Se čtyřmi novějšími zeměmi ASEAN – Kambodžou, Laosem, Myanmarem a Vietnamem – učiní totéž v roce 2015.

Odstranění celních bariér prospěje výrobcům, dovozcům i vývozcům těchto mnoha produktů v celém regionu Číny a ASEAN. To zase podle předpokladů podpoří i obchodování na veletrzích pořádaných Hongkongskou radou pro rozvoj obchodu, jichž se účastní mnoho vystavovatelů jak z čínské pevniny, tak i ze zemí ASEAN.

Ohlasy účastníků
“Našel jsem tady nové dodavatele, s nimiž budu spolupracovat. Například hongkongskou sklárnu – mají velmi dobrou kvalitu a konkurenceschopnější ceny než mí dosavadní dodavatelé z Evropy Organizace veletrhu je velmi zdařilá – haly jsou snadno dostupné, uspořádání je přehledné a jednoduché a navíc úřadovna HKTDC ve Francii odvádí skvělou práci.”
Tarek El Maghalawy, Commercial Manager, Arts & Civilisations, Francie

“Přijel jsem především proto, abych se setkal se svými stálými dodavateli a lépe jim vysvětlil situaci na slovenském trhu, abychom mohli dále spolupracovat. Bylo to velmi prospěšné. Jezdím na mnoho veletrhů v Evropě a Asii a ten hongkongský s domácími potřebami patří mezi nejlépe zorganizované. Po ruce jsou vždy pracovníci ochotni mi pomoci.“
Daniel Čech, Director, Makro, Slovensko


Prvotřídní služby
Aby byla vaše návštěva veletrhu co nejúspěšnější, zřídili jsme pro vás na výstavišti Business centrum. Služby nabízené tímto centrem zahrnují tisk vizitek na počkání, skenování dokumentů, pořizování fotokopií, faxování a prodej kancelářských potřeb. Dragon Lounge (Dračí salónek) poskytne příjemný odpočinek pro VIP návštěvníky, kterým nabízí občerstvení a nápoje zdarma, připojení k internetu, noviny, časopisy a soukromé jednací místnosti.

Co je potřeba udělat
Přijíždíte-li z oblastí mimo Hongkong, zaregistrujte se do 29. března 2010 a poštou pak na Vaši adresu obdržíte vstupenku na veletrh zdarma.

Exkluzivní nabídky pro návštěvníky veletrhu
Pro návštěvníky veletrhu z řad odborné veřejnosti nabízí HKTDC řadu výhodných nabídek, včetně nabídky luxusních hotelů za sníženou cenu. K získání dalších informací o této nabídce, kontaktujte, prosím, kancelář HKTDC ve Vašem regionu.

Vyhledávání zdarma pomocí hktdc.com
Již nyní si můžete obstarat seznam vystavovatelů a vyhledat si čísla stánků a fotografie výrobků těch vystavovatelů, jejichž produkty Vás zaujaly. Hledejte toto logo.

Bližší informace
Ivona Táborská
Tel: (420) 233 323 514
Fax: (420) 222 812 283


RT
Rebecca Tse
Managerka marketingové komunikace
Oddělení veletrhů